Sunsetfestival

Los gaan op harde beats.

Als één van de eerste festivals die terug mocht doorgaan, waren de Lilse Bergen de ideale locatie om terug bezoekers (zij het met een Covid Safe Ticket) volledig los te laten gaan op de harde beats van DJ’s die al maanden aan het wachten waren om die fans terug te doen dansen. Na zo lang niks te organiseren, heb je mensen nodig die bijzonder veel verstand hebben van event management om er meteen terug in te komen.

Problemen en werk zien

Sebas had zijn bureau op een bepaald ogenblik vooraan aan de site van Sunset Festival; zulke mensen noemen ze soms ook wel gatekeepers. Gatekeepers hebben een job die op het eerste zicht makkelijk lijkt, maar dat is het allerminst. Als je die job goed wil doen, heb je erg veel inzicht nodig in de logistieke kant van festivals en evenementen. Daarvoor hadden ze een ideaal figuur gevonden in Sebas, die zich heel snel had ingewerkt en de problemen zag voor ze zich stelden. Op die manier is er veel tijd, werk en geld bespaard en kon het festival zonder problemen verlopen.

Grafisch design

Als gatekeeper kan je afwachten, maar je kan jezelf ook erg nuttig maken. Sebastian had daarom zijn bureau op de site van Sunset Festival, waar hij zich voortdurend bezig hield met grafisch werk voor het evenement. Hij zorgde voor heel wat grafisch materiaal om de DJ’s te ondersteunen. Zo maakte hij, in opdracht van Mark Stoker (Hoppa Marketing) graphics voor stage-hostings, templates voor de eigen socials, maar ook templates die beschikbaar gesteld werden voor de DJ’s, zodat zij hun sociale media konden voorzien van content.

Daarnaast, omwille van de onzekerheid van Corona, moest er ook veel promotiemateriaal voorzien worden om duidelijk te maken aan het grote publiek dat het festival wel degelijk zou plaatsvinden. Daarom nam hij samen met Gilles Gaspar (Slipstream Media) korte informatieve clips op met Mark with a K en Ronny Retro, waar Sebastian zijn creativiteit op kon loslaten. Sebas heeft dan ook oog voor mooie shots en leuke insteken. Het filmpje van Ronny Retro werd ook “graver” toen Sebas zich met de zaak kwam bezighouden.

– – –
Geschreven door Cédric