Oktoberfest

Liters, liters, liters, liters bier.

Als Oktoberfest voor iets bekend staat, dan is het voor haar bierverbruik. Dat, en uiteraard de vunzige, Duitse beats, meestal voorafgegaan door enkele gigantische namen uit de wereld van de schlagermuziek. Oktoberfest wordt georganiseerd door de broers Jorissen en Van de Mosselaer en dit jaar waren er maar liefst 3 edities over een tijdspanne van 4 weken. Eén keer raden wie er op elke editie aanwezig was om er mee voor te zorgen dat alle evenementen, ongeacht hun locatie, vlekkeloos verliepen. Je raadt het: Sebas!

Manusje van alles

Wat me telkens opvalt is dat Sebastian er als geen ander in slaagt om ‘werk te zien’. Het is niet iedereen gegeven, maar Sebastian voelt pro-actief en natuurlijk aan waar en wanneer er bottlenecks dreigen te ontstaan. Bottlenecks zijn dodelijk voor feestjes, omdat ze zorgen voor frustraties. Niet alleen zet hij dan de juiste mensen op de juiste plaatsen, maar hij is er ook niet vies van om zelf bij te springen om het werk gedaan te krijgen. Dat, meer dan wat dan ook, bewijst wat voor een werkkracht Sebas is. De job die hij moest doen op Oktoberfest bestond uit ‘crowd control’, voornamelijk bij de set van Ronny Retro. Hij stond daarnaast ook in om het personeel op te volgen, bottlenecks te vermijden en te zorgen dat iedereen het naar hun zin had. Al wie de aftermovie heeft gezien, weet dat Oktoberfest in dat laatste aspect met verve geslaagd is.

“Het is misschien niet mijn stijl van muziek, maar voor de sfeer die Willy Sommers kan brengen en voor de manier waarop hij zijn carrière heeft uitgebouwd, heb ik immens veel respect.” – Sebas

Thuismatch en een halve marathon

De veilinghallen van Coöperatie Hoogstraten zijn, om het licht uit te drukken, gigantisch. In Hoogstraten, de thuisbasis van de organisatoren van Oktoberfest, werden twee edities georganiseerd. Eentje op vrijdag en eentje op zaterdag. De editie van zaterdag, met maar liefst 4.200 aanwezigen, was een topeditie. honderden liters bier, Willy Sommers, de Romeo’s, maar ook Ronny Retro en Double-U von Tirol … alle elementen met andere woorden om een fantastisch feest te organiseren, waren aanwezig. Wist je trouwens dat Oktoberfest één van de enige evenementen is die hun bier-target telkens weet te halen? Dat bewijst nog maar eens dat de organisatie het schitterend doet. Het voordeel aan de thuismatch in Hoogstraten: na 40 km af te leggen te voet tijdens de twee Hoogstraatse edities, lag Sebastian wel erg snel in zijn bed.

– – –
Geschreven door Cédric